Buzon novinky 2023 pro ještě kvalitnější pokládku dlažby

I pro tuto sezónu si společnost BUZON, přední evropský a světový výrobce rektifikačních terčů a systémů pro podepření teras, nachystala zajímavé novinky pro vylepšení pokládky dlažby a venkovních teras.

Buzon terč PB-0-S12 – ještě nižší výškově nastavitelný terč

Častým problémem, se kterým se na stavbách setkáváme, je malý výškový prostor pro pokládku terasy. Omezení je dáno např. vstupem do domu. Tyto zkušenosti vedly k vývoji dalšího nízkého terče s upravitelnou výškou.

Nový terč PB-0-S12 navazuje na předešlý nízký model PB terčů pod dlažbu s označením PB-0-S18.

Úprava výšky v rozpětí 12 mm až 18 mm je stejně jako u PB-0-S18 velmi snadná díky výstupkům na obvodu vrchní části terče. Terč má opět velký průměr, aby poskytl dlažbě či konstrukčním hranolů stabilní podepření.

Terč PB-0-S18, jak již název napovídá, není typickým modelem PB série, ale doplňkové PB-S série. Proto jsou pro něj určeny speciální mezerníky PB-0-S-TABS s kruhovou základnou o tloušťce trnů 2 mm, 3 mm či 4,5 mm a výšce 17 mm.

Pro tlumení nárazů a kročejového hluku se na terč pokládají gumové podložky U-E10 či U-E20. Úpravu spádu pak již tradičně umožňuje skolnový korektor U-PH5, který je i s novým modelem PB-0-S12 plně kompatibilní.

Prezentační leták k terči PB-0-S12 a technický list ke stažení zde.

Buzon terče PB-0-S12Použití rektifikačního terče PB-0-S12

Podstavec PB-EXT-30 pro PB terče Buzon

Vřelého přijetí a velkého zájmu se dočkal i další nový pomocník pro stavbu venkovních teras. Tím je podstavec PB-EXT-30 o výšce 3 cm, který se vkládá pod terč a rychle a přesně navyšuje výšku terče o 30 mm. Podstavec se velmi snadno přichytí pod terč bez potřeby použití nářadí. Umožňuje i stohování, a to až 4 podstavců na sobě, a tím navýšení celkové výšky podepření až o 12 cm.

Nový podstavec lze použít se všemi modely terčů ze série PB a PB-S.

Prezentační leták k podstavci PB-EXT-30 a technický list ke stažení zde.

Buzon podstavec 3 cm

Hlava U-TOP-FLEX pro podepření dlažby specifického tvaru

Příslušenství Buzon terčů má za cíl pokrýt řešením všemožná úskalí, se kterými se stavitelné teras při instalacích setkávají. Zároveň se snaží umožnit architektům a designérům neomezovat své nápady pouze na ta řešení, která se na první pohled technicky standardně nabízejí.

Další novinkou je proto univerzální hlava U-TOP-FLEX umožňující podepření dlažby specifického tvaru. Tato hlava je vybavena oblými drážkami, do kterých se nasazují samostatné, otočné mezerníky U-TABS. Kombinace flexibilní pozice a natočení mezerníku na požadovaný směr tak dávají prostor kreativitě a originálnosti při návrhu designu plochy.

Opět, jak je již u Buzonu zvykem, je použití hlavy snadné. Na hlavu rektifikačního terče se přichytí nacvaknutím prostřednictvím malého držáčku PB-KIT-8(-S).

Je myšleno i na tlumení. To zajišťují pryžové podložky U-E10-FLEX a U-E20-FLEX speciálně navržené a kopírující tvar a otvory v nové flexibilní hlavě.

Prezentační leták k podstavci hlavě U-TOP-FLEX a technický list ke stažení zde.

Použití Buzon hlavy U-TOP-FLEXBuzon Hlava U-TOP-FLEX

Konektor U-BRS-END-BRACKET pro svislé napojení U-BRS profilů

V neposlední řadě je tu nové příslušenství pro kolejnicový systém U-BRS v podobě polypropylenového konektoru U-BRS-END-BRACKET, díky kterému lze nejen snáze napojit kolejnice pod úhlem 90 stupňů ve svislém směru, ale zároveň funguje i jako držák uchycující zámek U-END-LOCK, který tu může plnit hned dvojí funkci. Zajistí krajní vodorovnou dlaždici před uvolněním (působí tedy jako zarážka) a zároveň uchytí i díl dlažby uložený ve svislém směru, tedy jako sokl či zakrytí schodu.

Je tedy alternativou k dřívější nerezové sadě U-BRS-END.

Prezentační leták k podstavci hlavě U-BRS-END-BRACKET a technický list ke stažení zde.

Konektor U-BRS-END-BRACKETkonektor U-BRS-END-BRACKET