Keramická dlažba na terčích Buzon – 14 výhod pokládky dlažby na terče

Pokládka keramické dlažby na terče má mnoho výhod

Tradiční způsob pokládky venkovní dlažby do pískového nebo štěrkového lože je stále častěji nahrazován moderní alternativou - pokládkou dlažby na sucho na podstavce (rektifikační terče). Toto řešení se těší rostoucí oblibě zejména proto, že přináší velké množství výhod, úsporu času, nákladů na pokládku dlažby a také lepší výsledek instalace a používání.

Podívejme se tedy, jaké hlavní přednosti má pokládka dlažby na terče Buzon, a to nejen dlažby keramické, ale i betonové aj..

1. Jednoduché a plynulé nastavení výšky terčů pod dlažbu

Přehled modelů stavitelných terčů Buzon PB série 2015 Buzon terče pod dlažbu jsou velmi snadno nastavitelné co do své výšky, a to již od výšky 12 mm (terč PB-0-S12). Výška je nastavitelná zcela plynule milimetr po milimetru. U vysokých terčů je výška zafixována speciálními zajišťovacími klíči.

2. Podepření dlažby od 3 mm až po více než 1 metr

Sortiment nastavitelných podstavců Buzon a další příslušenství je navržen tak, aby umožňoval podepření již od minimální výšky 3 mm (podložky a mezerníky U-GROUND) až do výšky více než 1 metr. Na velmi vysoké rektifikační terče je možné postavit i vyvýšenou terasu, vytvořit stupňovitou terasu nebo schody na terasu.

3. Nastavení spádu terasy z keramické dlažby

Nastavení spád keramické dlažby na terčích pomocí sklonového korektoru Další významnou výhodou je možnost úpravy sklonu plochy vytvořené z keramické dlažby. Dlažba na terčích může být vyspádována o 0 – 5% pomocí sklonového korektoru, který se vkládá buď na hlavu rektifikačního terče (série DPH) nebo pod jeho základu (série PB a BC).

Této funkce se často využije při instalace venkovní podlahy z dlažby na rovných střechách. Jak známo, tyto střechy mívají sklon od 2 do 5%. Pomocí sklonového korektoru snadno kompenzujete sklon střechy (podkladu) a rektifikační terče, patřičně výškově odstupňované, pak úspěšně vyřeší pokládku do tzv. vodováhy.

4. Dlažba na terčích Buzon nevyžaduje předem dokonale vyrovnaný podklad

Při pokládce keramické dlažby na terče není tedy nutné vyrovnat podklad do jednotné výšky ani jej předem dokonale vyspádovat. Výškové rozdíly i spád plochy lze vykompenzovat pomocí nastavitelné výšky a nastavitelného sklonu stavitelných podstavců.

5. Robustnost rektifikačních terčů Buzon zajišťuje vysokou stabilitu pro keramickou dlažbu na terčích

BUZON terče pod dlažbu jsou na rozdíl od mnoha obdobných výrobků velmi robustní, a to nejen u své základny, která dodává terči výbornou stabilitu. Velký průměr má totiž i samotná hlava terče, která tak podepírá dlažbu na větší ploše a zajišťuje její lepší stabilitu a nosnost. V tom předčí mnohé konkurenční terče, které mají hlavu o výrazně menším průměru.

6. Nosnost dlažby na terčích Buzon umožňuje využití i ve veřejném prostoru

Dlažba na terčích Buzon je využitelná i ve veřejném prostorech, jako jsou náměstí, veřejné terasy, veřejné fontány apod.. Nastavitelné terče Buzon jsou totiž vyrobeny z velmi odolného materiálu a snesou zatížení až 1000 kg/ks.

7. Odolný a ekologický materiál

Co-polymer polypropylen (CPP), ze kterého jsou stavitelné terče Buzon vyrobeny, je plně recyklovatelný (a ze 100% z recyklovaného materiálu), vysoce odolný materiál s velmi dlouhou životností.

Hlava BC stavitelného terče pod dlažbu se samostatnými mezerníky 8. 3 série podstavců Buzon umožňující usazení libovolného tvaru venkovní dlažby

Tři typy (série) nastavitelných terčů Buzon se odlišují zejména typy mezerníků a hlavou terče.

Série DPH rektifikačních terčů Buzon je ideální pro podepření pravoúhlé dlažby.

PB série je nejvíce využívána a nabízí mimo možnosti podepření pravoúhlé dlažby také široký sortiment příslušenství pro uchycení dalších materiálů, např. hranolů pro dřevěné či wpc terasy.  

BC série stavitelných terčů Buzon je jedinečná svými zcela samostatnými mezerníky, které lze umístit na hlavě terče až do 20 různých poloh. Mezerníky s kruhovým základem lze navíc natáčet až o 360 stupňů.
Díky této velké variabilitě je možné podepřít dlažbu i méně typických tvarů s úhly 30, 45, 60 či 120 stupňů.

Hlava PB nastavitelného terče Buzon s příslušenstvím9. Buzon terče pod dlažbu podepřou různé materiály

Jak již bylo zmíněno, zejména pro sérii PB je vyvinuta široká nabídka příslušenství pro uchycení rozličných typů a tvarů materiálů. Nemusí jít tedy pouze o dlažbu na terče, ale o hranoly i tyče kompatibilní s dalšími terasovými systémy, jako jsou dřevěné terasy Softline, wpc terasy a další.

10. Pod dlažbu na terčích snadno schováte veškeré rozvody

Velkou předností umístění dlažby na terče je také vytvoření prostoru pro vedení rozvodů, ať již se jedná o kabely elektrického vedení nebo o potrubí pro rozvod vody, plynu aj. Navíc je k těmto rozvodům zajištěn stálý přístup, protože kterýkoliv díl dlažby kdykoliv odstraníte a následně bez porušení vrátíte zpět. 

Vytvoření svislého čela keramické dlažby na terčích Buzon11. Vytvořte svislé čelo terasy z keramické dlažby

Pomocí nového příslušenství pro PB sérii pro pokládku okrajových dílů dlažby můžete snadno vytvořit svislé čelo/bok terasy z keramické dlažby.

12. U-BRS systém pro ještě kvalitnější pokládku zejména velkoformátové a úzké dlouhé dlažby a dlažby na střechách s měkou izolací

Jedním z posledních významých a výrazných vylepšení v sortimentu podstavců Buzon je nový U-BRS kolejnicový systém pro pokládku dlažby. Zde se na rektifikační podstavce Buzon přichytí hliníkové profily, které vytvoří propojenou, vyrovnanou a stabilní síť, na které se následně dlažba již velmi rychle klade. Docílí se lepší rovnnosti a stability terasy a uspoří na množství použitých terčů, což se projeví zejména u velkoformátové či dlouhé a úzké dlažby.

U-BRS systém je také vhodný pro pokládku na střechách s měkčí izolací, jelikož roznesou váhu rovnoměrně do prostoru a tím eliminují houpavý pocit při chůzi po terase.

13. Zajištění odtoku vody z terasy

Mezerníky usazují dlaždici do stabilní a přesné polohy. Zaroveň také vytváří jednotnou mezeru pro odtok přebytečné vody v případě deště. Tím zvyšují bezpečnost a prodlužují životnost terasy z venkovní dlažbyNa výběr je několik typů (křížové, samostatné, otočné) a rozměrů.

14. Snadná výměna poškozeného dílu dlažby

V neposlední řadě je výhodou pokládky na terče oproti pokládce suchou cestou snadnost opravy terasy. Pokud dojde k poškození jednoho či více kusů dlažby, jednoduše je nahradíte novými díly. Rychle a pohodlně. Bez výkopových prací, bez cementu a dokonce s lepším efektem pokud jde o rovinatost. Je všeobecně známo, že při pokládce do suchého lože se kusy později bortí, ztrácejí rovinatost po celé ploše a jsou namáhané pouze na části své plochy – následně proto dlažba praská.

Zaujal vás tento způsob pokládky dlažby? Rádi vám navrhneme konkrétní řešení pro vaši terasu. Stačí poslat nezávaznou poptávku a my se vám ozveme.

Pokládka dlažby na terče Buzon Keramická dlažba na terčích Buzon Hlava podstavce Buzon poskytuje podepírá dlažbu na velké ploše jednotlivé díly dlažby lze kdykoliv odstranit a vrátit Prostor pod dlažbou na terčích pro rozvod kabelů Vyrovnání nerovností v podkladu pomocí různých výšek podstavců Buzon Pokládka keramické dlažby na terče Buzon je rychlá a přesná BC terče pod dlažbu podepřou i nepravoúhlou dlažbu BC terče pod dlažbu podepřou i nepravoúhlou dlažbu Dlažba na terčích Buzon DPH Nastavitelné podstavce Buzon podepřou i jiné materiály Použití vysokých stavitelných terčů Buzon na terase v Chomutově Pomocí nastavitelných terčů Buzon lze vyrovnat i výškové rozdíly v podkladu