WPC terasy - údržba

Přestože se často ve spojitosti s wpc terasami setkáte s termínem „bezúdržbové“, není toto označení zcela přesné. I wpc terasy, stejně jako terasy z jiných materiálů, je potřeba očistit od běžných nečistot, jako je prach, bláto či další skvrny.

Pod pojmem „bezúdržbové“ je myšlen zpravidla fakt, že pro udržení barevnosti není nutné WPC terasy ošetřovat impregnačním nátěrem, který zabraňuje oxidaci povrchu resp. šednutí dřeva.

U běžných venkovních teras z wpc, které jsou plně vystaveny povětrnostním vlivům a běžnému provozu, se často setkáváme s mapami na povrchu, skvrnami od bláta, od různých tekutin a potravin. Jak se jich zbavit?

Základní běžnou údržbou je pravidelné očištění terasy od bláta, prachu a dalších nečistot tlakovou vodou případně teplou mýdlovou vodou. Povrch terasy můžeme i vymést rejžovým kartáčem.

Znečištění od oleje po grilování, vína a dalších potravin doporučujeme očistit co nejdříve, aby nenasákly do prkna. Velmi odolné skvrny, které se z povrchu těžko odstraňují, můžete zkusit opatrně odstranit pomocí ocelové vlny nebo brusného papíru, pak je omýt mýdlovou vodou, vykartáčovat a smýt tlakovou vodou.

WPC terasy LIKEWOOD PROTECT 23 jsou ale na údržbu ještě snazší. Tyto terasy jsou jedinečné svým nenasákavým, omývatelným povrchem. Kromě toho, že materiál je embosovaný a imituje vzhled dřeva, tak ochranná vrstva na povrchu terasových prken Likewood 23 zabraňuje proniknutí nečistoty do struktury prkna. Nevznikají tak žádné vodní mapy ani skvrny. Nečistoty z teras WPC Likewood 23 stačí jednoduše setřít nebo smýt tlakovou vodou.

 

Související produkty: Dřevoplastové terasyTerasová prkna WPC Likewood 23 jednobarevná (plný profil), Terasová prkna WPC Likewood 25Terasová prkna WPC Likewood PROTECT

O údržbě a ošetřování dřevěných terase se dočtete v tomto článku.

WPC terasa Likewood 25