WPC prkna a jejich výhody

WPC je označením pro kompozitní materiál ze dřeva a plastu (wood-plastic composite), říkáme mu také dřevoplast. Dřevo a plast jsou v rozdílných poměrech, časté je dělení 60 % dřeva a 40 % plastu, případně 70 % dřeva a 30 % plastu. V historii stavebnictví se jedná o relativně mladý materiál. Na pohled připomíná přírodní dřevo, na rozdíl od něj se ale neláme a neštěpí. WPC prkna jsou ekologická a oceňovaná pro svou vysokou odolnost a stabilitu. Hustota materiálu, která vzniká díky speciálnímu spojení použitých látek, předurčuje WPC prkna pro použití pro stavbu teras, plotů, okolí bazénů nebo chodníků.

WPC prkna nabízejí vysokou odolnost vůči negativnímu působení, jsou imunní proti hnilobě, plísním nebo nepříznivému vlivu hmyzu. Díky jemnému drážkování jsou naše dřevoplastové terasy protiskluzové a jejich údržba je nenáročná. Potěší Vás i barevná stálost a možnost chůze naboso bez obav ze zadřené třísky. WPC prkna nemusíte ošetřovat žádným speciálním způsobem – není nutné natírání, olejování, impregnování ani broušení.

Instalace WPC terasových prken je jednoduchá. Provádí se pomocí bočních spojů-klipů, které na povrchu terasy nejsou viditelné. Díky nim je výsledná terasa hladká, bez patrných spojů a na pohled působí luxusním dojmem.

Z našeho sortimentu Vám doporučujeme 3 typy WPC prken, s jejichž pomocí můžete Vaší terase dodat zcela nový vzhled.

Naše nabídka WPC prken

Nabídku WPC prken neustále rozšiřujeme. V současné chvíli jsme pro Vás připravili tři druhy WPC prken. WPC prkna LIKEWOOD PROTECT 23 (embosovaný povrch imitující dřevo) a WPC prkna LIKEWOOD 25 (jednobarevné) jsou zástupci dutých profilů, WPC prkna LIKEWOOD 23 jednobarevná pak reprezentují plné profily.

WPC prkna LIKEWOOD PROTECT 23 (dutá)

WPC prkna LIKEWOOD PROTECT 23 jsou novinkou roku 2019. Terasová WPC prkna se svým embosovaných povrchem velmi věrně napodobují přírodní vzhled terasy ze dřeva, budou na Vás ale klást minimální požadavky na údržbu. Nemusíte se bát třísek – povrch se při instalaci WPC prken nenarušuje vruty, je zcela hladký po celé ploše a absolutně bezpečný, dokonce i při chůzi bosou nohou. Speciální ochranná vrstva dodává WPC prknům nenasákavé vlastnosti, navíc jsou snadno omyvatelné a dobře odolné proti skvrnám od vody a potravin. 

WPC prkna LIKEWOOD 23 mají boční drážky pro uchycení pomocí spojek-klipů. Spoj díky tomu zůstává skrytý mezi prkny. Jsou vhodná i pro rovné střechy – dutý profil významně snižuje celkovou hmotnost terasy. Prkna nabízíme v jednotném rozměru 23 x 140 x 2200 mm a ve dvou barevných dekorech – teak a perla

WPC prkna LIKEWOOD 25 jednobarevná (dutá)

Kompozitní terasová WPC prkna LIKEWOOD 25 nabízíme s jemným drážkováním, které usnadňuje čištění terasy. Prkna mají dutý profil, díky čemuž se snižuje celková hmotnost terasy. Díky bočním drážkám je možná montáž pomocí spojek-klipů a spoj zůstává skrytý mezi prkny. Povrch WPC prken není narušen vruty, netvoří se třísky a Vy se po své nové terasa můžete bez obav procházet bosí.

Pokud dáváte přednost jednobarevné terase, jsou pro Vás WPC prkna LIKEWOOD 25 jako stvořená. Všechna prkna jsou totiž stejnoměrně zbarvená po celé své ploše. Aktuálně nabízíme čtyři barevné varianty – červenohnědou, hnědou, šedou a žlutozelenou. Prkna máme v sortimentu v jednotném rozměru 25 x 140 x 3000 mm.

Promyslete i možné sladění exteriéru domu – na terase můžete položit kompozitní prkna WPC LIKEWOOD 25 a na fasádu využít fasádní obklad z WPC. 

WPC prkna LIKEWOOD 23 jednobarevná (plná)

Kompozitní terasová prkna LIKEWOOD 23 jednobarevná jsou vyrobena z vysoce kvalitního kompozitního materiálu. Poskytují plný profil prken s jemnou drážkou na povrchu v šesti barevných variantách.  Rozměry WPC prken jsou 23 x 150 x 2200 mm.

Kde najdou WPC prkna své využití?

Doposud jsme zmiňovali především využití WPC prken na venkovních terasách, vězte, že míst, pro která jsou kompozitní prkna jako stvořená, je daleko víc. Jejich výjimečné užitné vlastnosti oceníte v zimních zahradách, na zahradních a parkových chodníčcích nebo v okolí venkovních bazénů a jezírek. Zajímavou volbou mohou být i pro majitele restaurací – jsou ideálním materiálem pro restaurační předzahrádky. Zkuste je položit na balkon či lodžii, kde jistě oceníte snadnost jejich údržby. Hodí se také pro ploty, schody, rovné střechy a všeobecně pro stavby, kde se jinak běžně využívají dřevěná prkna.

Montáž WPC prken

Jak už bylo řečeno dříve, montáž WPC terasy (prken) je snadná. Na podkladní nosiče-rošty nainstalujete pomocí spojek-klipů WPC prkna a spoje tak zůstanou ukryté v mezerách mezi prkny. Povrch kompozitních terasových prken nebude narušen vruty. Výhodou je, že WPC prkna se snadno řežou – můžete je tedy velikostně upravit podle svých potřeb.

Pro montáž WPC prken Vám můžeme poskytnout veškeré potřebné příslušenství. Při instalaci využijete hlavní úchyt (starter), spojku (klip) pro přichycení prkna k roštu, dřevoplastové hranoly, pomocí kterých vytvoříte podkladní rošty, WPC lištu pro zakončení a nerezové vruty.

WPC prkna LIKEWOOD 25 WPC prkna LIKEWOOD 25 WPC prkna LIKEWOOD 25 dutá WPC prkna LIKEWOOD PROTECT WPC prkna LIKEWOOD 23 (plná)