Vysoké terče pod dlažbu a terasy zn. Buzon v unikátním chomutovském projektu

V letošním roce se v Chomutově dokončuje jedinečný projekt architektů Pavly a Rudolfa Wiszczorových (Regionstudio), využívající unikátnosti rektifikačních terčů Buzon, které nabízejí podepření nejen v běžně dostupném výškovém rozpětí do 300 - 500 mm, ale které umožňují realizace vyvýšených teras až do výšky okolo 1 metru.

Rektifikační terče Buzon mají navíc velký průměr hlavy terče, které poskytuje dlažbě lepší podepření a vysokou stabilitu.

V chomutovském projektu je využito přes 1300 rektifikačních terčů BUZON PB série ve výškách od 28 mm až do 965 mm.

Tyto terče podepřou stupňovitou dřevěnou terasu o rozloze 472 m2 a dále jsou použity jako terče pod betonovou dlažbu pro dalších 190 m2 pochůzí plochy.

Při pokládce betonové dlažby jsou využity také speciální sklonové korektory, umožnující úpravu spádu plochy pro odtok vody u kašny.

Terasa je umístěna na střeše budovy a nebylo tedy vhodné použít těžkou ocelovou konstrukci. Architekti proto zvolili rektifikační terče Buzon, které se vyznačují nízkou hmotností, avšak vysokou nosností, stabilitou a širokými možnostmi použití.

Na rozdíl od zahraničí nebyl obdobný projekt s takto vysokými rektifikačními terči v České republice dosud realizován.

      Podepření konstrukce pro dřevěnou vyvýšenou terasu  

 

  

 

 

Podstavec Buzon PB-11
s výškovým rozpětím 705 - 965 mm.

Realizace terasy na vysokých rektifikačních terčích Buzon Podepření konstrukce pro dřevěnou terasu pomocí vysokých rektifikačních terčů Buzon Podepření konstrukce pro dřevěnou terasu pomocí vysokých Buzon PB terčů pod terasy o výšce až 965 mm Dokončená dřevěná terasa Uchycení podkladního hranolu na terči Buzon PB-1