Rektifikační terče pod dlažbu a terasy - Buzon

Použití rektifikačních terčů Buzon pod dlažbu i terasu

Rektifikační terče BUZON® jsou významným pomocníkem při pokládce venkovní dlažby a montáži dřevěných teras a teras z dřevoplastu.

 

S terči Buzon položíte dlažbu či terasu snadno, rychle, přesně a bez nutnosti dokonalého vyrovnání podkladu.

 

rektifikační terč PB-7

Co jsou Buzon® rektifikační terče pod dlažbu a terasy?

  • Rektifikační terče BUZON® jsou výškově a sklonově nastavitelné terče pro podepření dlažby nebo podkladní konstrukce terasy s nosností až 1000 kg/ks
  • Výškové rozpětí terčů již od 3 mm až po 1120 mm umožňuje vyrovnání minimálních i značných výškových rozdílů v podkladu nebo např. vytvoření schodů, a to až do výšky kolem 1 metru. 
  • Díky unikátnímu sklonovému korektoru je možné velmi snadno upravit spád či kompenzovat sklon terasy o 1 - 5%. Sklonový korektor je u některých modelů DPH terčů již integrován pro ještě snazší a rychlejší manipulaci.
  • Nastavení výšky a sklonu je velmi jednoduché a plynulé. Výška se upravuje milimetr po milimetru.
  • Rektifikační terče pod dlažbu a terasy Buzon® jsou velmi stabilní a robustní.
  • Velký půměr hlavy terče poskytuje větší plochu pro podepření dlažby. Položená dlažba je tak mnohem stabilnější.
  • Rektifikační terče pod dlažbu a terasy Buzon® jsou jedinečné skvělou variabilitou a širokým příslušenstvím, ve kterém mu terče ostatních výrobců nemohou konkurovat. Společnost Buzon navíc neustále pracuje na jejich vylepšení a vývoji dalšího příslušenství a systémů pro ještě snazší a přesnější instalaci dlažby a teras.
  • Terče pod dlažbu a terasy zn. BUZON® jsou vyrobeny z ekologického a velmi odolného polypropylenu, který je ze 78% z recyklovaných zdrojů a je 100% recyklovatelný.

Jak se rektifikační terče Buzon® používají?

Při pokládce dlažby na terče Buzon se do hlavy terče nasadí mezerník. Na výběr je několik druhů mezerníků, podle série terčů a také podle velikosti mezery, kterou chceme mezi dlaždicemi vytvořit. Mezerník vytvoří přesnou, vždy stejnou a hlavně pevnou mezeru mezi jednotlivými kusy dlažby a zajistí dlaždici před posunem. Vytvořená mezera pak slouží pro odvod vody z plochy terasy.

  

Pro podepření a vyrovnání dřevěných a dřevoplastových teras se na hlavu rektifikačního terče nasazují držáky podkladních hranolů (tzv. držáky roštů). Do těchto držáků se vruty uchytí pokladní hranol terasy a vytvoří se podkladní konstrukce pod terasu. Díky sklonovému korektoru je možné kompenzovat přílišný sklon podkladu.

Detaily použití rektifikačních terčů Buzon pod dlažbu i terasu

Široký sortiment terčů Buzon® a jejich příslušenství

V nabídce najdete tři základní série rektifikačních terčů Buzon® a širokou škálu příslušenství. Jednotlivé série se odlišují zejména v designu hlavy terče a typu vkládaných mezerníků a dalších doplňků. Umožňují tak podepření různých druhů materiálu.

     

Základní série DPH je určena především pro pokládku pravoúhlé dlažby, ale s její pomocí podepřete i hranoly pro wpc a dřevěné terasy. Velká část modelů má integrovaný sklonový korektor, což zrychluje jejich použití. 

 

PB série rektifikačních terčů BUZON® má velmi širokou nabídku příslušenství a umožňuje tak jak suché kladení dlažby pravoúhlého tvaru, tak podepření různých typů a systémů dřevěných teras i wpc teras.   

 

Pokud potřebujete položit venkovní dlažbu nepravoúhlého tvaru, řešením jsou plastové terče pod dlažbu BUZON® BC série. BC série terčů pod dlažbu má totiž zcela nezávislé - jednotlivé - mezerníky, které mohou být umístěny do některé z 20ti připravených pozic v hlavě rektifikačního terče. Díky tomu je možné podepřít dlažbu u různých úhlech, např. 30°, 45°, 60°, 90°, 120°.  

 

Novinkami jsou pak různé doplňkové systémy, jak je BRS systém pro pokládku velkoformátové dlažby, PB-zakončení pro uchycení dílů dlažby ve svislé poloze a vytvoření čela dlažby a mnohé další vychytávky.   

 

 

S výběrem nejvhodnějšího řešení vám rádi pomůžeme - napište / zavolejte nám.

  

 

Společnost Buzon Pedestal International S.A., založená roku 1987, je prvním a vedoucím evropským výrobcem nastavitelných terčů pod dlažbu a terasy prvotřídní kvality. Díky neustálé práci na zdokonalování a inovacím převyšují rektifikační terče Buzon® konkurenční "napodobeniny".

Rektifikační terče pod dlažbu BUZON | Fasády & Terasy - Rektifikační terče BUZON® - série PB

PB série nastavitelných terčů BUZON® je unikátní širokou nabídkou příslušenství pro podepření různých typů materiálu a kompenzaci svažitého terénu. PB terče jsou nastavitelné od 18 mm do 955 mm. V nabídce i fixní terč PB-00 o výšce 15 mm.

Rektifikační terče pod dlažbu BUZON | Fasády & Terasy - Rektifikační terče BUZON® - série BC

BC série podstavců BUZON® je vhodná pro libovolný tvar dlažby a terasy. Lze podepřít dlažbu i nepravoúhlého tvaru. Terče BC série jsou výškově nastavitelné od 28 mm do 1030 mm. Modely o výšce 11 mm a 14 mm mají fixní výšku.

Rektifikační terče pod dlažbu BUZON | Fasády & Terasy - Rektifikační terče BUZON® - série DPH

DPH série nivelačních podstavců BUZON® je určena k podepření pravoúhlé dlažby (terče pod dlažbu) a dřevěné či dřevoplastové terasy, a to od výšky 17 mm (fixní terč) až do výšky 1070 mm.

Rektifikační terče pod dlažbu BUZON | Fasády & Terasy - U-BRS kolejnicový systém

U-BRS systém využívá hliníkové profily při pokládce dlažby a terasových prken na terče BUZON a významně zjednodušuje a zkvalitňuje pokládku.

Rektifikační terče pod dlažbu BUZON | Fasády & Terasy - U-EDGE - Podepření dořezů dlažby na obvodu terasy

Nové univerzální příslušenství pro BUZON terče pod dlažbu řešící problém s podepřením malých dořezů dlažby na okrajích teras.

Rektifikační terče pod dlažbu BUZON | Fasády & Terasy - U-TILES - komplexní řešení zakončení dlažby po obvodu terasy

NOVINKA 2022! U-TILES umožňuje podepření malých dořezů po obvodu terasy a snadné vytvoření svislého čela a rohů z dlažby.

BUZON® U-GROUND s mezerníky

BUZON® U-GROUND s mezerníky

Řešení umožňující podepřít dlažbu i v místech s velmi omezeným výškovým prostorem. Podepření již od 3 mm výšky!

Vodováha BUZON LEVEL (U-KIT-SL80)

Vodováha BUZON LEVEL (U-KIT-SL80)

Vodováha BUZON LEVEL změří nejen velikost, ale i směr sklonu podkladu, který pak snadno a přesně vyrovnáte pomocí sklonového korektoru a terčů BUZON.

BUZON® U-WALL podložka pro zajištění mezery dlažby od stěny

BUZON® U-WALL podložka pro zajištění mezery dlažby od stěny

Univerzální podložka pro všechny série podstavců BUZON, která zajistí pravidelný odstup dlažby od stěny potřebný pro odvod vody.

Buzon WIND RESISTANT KIT (KIT-WR) pro zajištění venkovní keramické dlažby

Buzon WIND RESISTANT KIT (KIT-WR) pro zajištění venkovní keramické dlažby

Souprava pro zajištění venkovní keramické dlažby proti nadzvednutí větrem.

 

Video: Jak pokládat dlažbu na PB terče Buzon?

  

Video: BRS systém pro pokládku dlažby

  

 

Rektifikační terče BUZON® - fotogalerie

Rektifikační terče BUZON BC série a nepravoúhlý tvar dlažby Dlažba na PB terčích Buzon (realizace 2018) Realizace terasy z dlažby na terčích Buzon PB série (2018) Příprava schodu na terasu - PB terče Buzon a PB zakončení (2018) Schod u vstupu na terasu pomocí PB terčů a PB zakončení (2018) Buzon terče pod dlažbu, PB série, realizace Brno, 2014 Buzon terče pod dlažbu, PB série, realizace Brno, 2014 - detail Rektifikační terče Buzon pod dřevěnou terasou z merbau Rektifikační terče Buzon pod dřevěnou terasou detail Montáž dřevěné terasy Softline Ipe pomocí terčů BUZON Pomocí rektifikačních terčů BUZON lze podepřít i dřevěnou terasu Podepření dřevěné terasy pomocí nivelizačních terčů BUZON Možnost kombinace dlažby a dřeva Excel Hotel - hotová dlažba na terčích Excel Hotel - dlažba na rektifikačních terčích Buzon - foto 4 Excel Hotel - dlažba na rektifikačních terčích - foto 3 Excel Hotel - detail dlažba na terče BUZON DPH - foto 2 Excel Hotel - dlažba na terče - foto 1 rektifikační terč BUZON DPH podepře čtvercovou dlažbu 	 Rektifikační terče DPH použité pod čtvercovou dlažbu Pokládka nepravoúhlé venkovní dlažby na terče BC série Venkovní fontána - instalace na terčích pod dlažbu Buzon BC

Související články

Fasády & Terasy s.r.o. -

Keramická dlažba na terčích Buzon – 14 výhod pokládky dlažby na terče

14 výhod, proč zvolit pro pokládku keramické dlažby terče Buzon. zobrazit článek >

Fasády & Terasy s.r.o. -

Jaký počet terčů pod dlažbu potřebujete?

Jak je to s počtem rektifikačních terčů potřebných pro pokládku dlažby na terče BUZON? Jaká je jejich spotřeba a jak ji vypočítat? zobrazit článek >

Fasády & Terasy s.r.o. -

Buzon novinky 2023 pro ještě kvalitnější pokládku dlažby

Pro tuto sezónu si společnost BUZON, přední světový výrobce rektifikačních terčů, nachystala 4 zajímavé novinky pro vylepšení pokládky dlažby. zobrazit článek >

Fasády & Terasy s.r.o. -

Návod, jak upravit spád terasy o 0-5% pomocí korektoru U-PH5 u Buzon terčů pod dlažbu PB série

Pokud potřebujete kompenzovat spád podkladu pod terasou nebo terasu na rovném podkladu vyspádovat, využijte k montáži terasy rektifikační terče Buzon se sklonovým korektorem BC-PH5. Jak přesně nastavit terč a sklonový korektor pro vyrovnání terasy Vám poradí tento návod. zobrazit článek >

Fasády & Terasy s.r.o. -

Ideální dřevěná terasa k bazénu a pod venkovní sprchu? Terasa Softline na terčích Buzon

Pokud vybíráte dřevěnou terasu k venkovní sprše či bazénu, na které budete chodit naboso nebo si budete chtít sednout či lehnout přímo na terasová prkna, je potřeba dobře vybrat vhodnou dřevinu. Ne všechny povrchy jsou totiž hladké a bezpečné i pro bosé nohy a zároveň odolají vlhkosti. zobrazit článek >

Fasády & Terasy s.r.o. -

Jak na montáž wpc terasy na štěrkový podklad a na rektifikační terče

Pokud se chystáte na montáž wpc terasy svépomocí, jistě vám přijde vhod náš nový návod, který se zabývá pokládkou wpc terasy z plných wpc desek na štěrkový podklad a na rektifikační terče Buzon. zobrazit článek >

Fasády & Terasy s.r.o. -

Nové příslušenství BUZON umožňuje vytvoření svislého čela terasy z keramické dlažby

Nová verze PB-ZAKONČENÍ pro vytvoření svislého čela terasy z keramické dlažby, nově z polypropylenu. zobrazit článek >

Fasády & Terasy s.r.o. -

Vysoké terče Buzon PB nyní levněji díky novému nástavci PB-C2!

Nový PB-C2 nástavec pro PB terče BUZON je určen pro terče PB-7 až PB-11 (tj. od 365 mm výše) a snižuje počet potřebných nástavců při montáži vyvýšené terasy. Tím významně zlevnil cenu terčů a urychluje kompletaci podstavců a celkovou pokládku. zobrazit článek >