Nová souprava WIND RESISTANT KIT zajistí dlažbu proti nadzvednutí větrem

Ukázka zajištění dlažby pomocí disku ANTIWIND-WASHER

Přední světový výrobce rektifikačních terčů, společnost Buzon Pedestal International, neustále pracuje na vylepšení a rozšíření svého v mnoha ohledech jedinečného sortimentu teleskopických terčů pod dlažbu a jejich příslušenstí. V letošním roce mimo jiné představuje pod označením Buzon WIND RESISTANT KIT (zkráceně KIT-WR) soupravu pro zajištění venkovní dlažby proti nadzvednutí.

K čemu slouží souprava Buzon WIND RESISTANT KIT?

V mnohých projektech po celém světě je venkovní dlažba instalována na terasy umístěné ve vyšších podlaží či dokonce na střechách výškových budov. Zde je dlažba vystavena mnohem silnějšímu působení povětrnostních vlivů, než je tomu při instalaci na zemi. A právě v těchto případech může nastat problém, kdy je dlažba při velmi silném proudění větrem nadzvednuta a plocha terasy poškozena. Aby se nazdvednutí dlažby zamezilo, vyvinula společnost Buzon právě systém pod označením "WIND RESISTANT".

Pro jaký typ dlažby je souprava WIND RESISTANT KIT vhodná?

Zajišťující souprava KIT-WR je určena primárně pro keramickou dlažbu o síle 20 – 22 mm.

Jak se zajišťovací souprava WIND RESISTANT KIT používá?

Disk U-WASHER o průměru 3,5 cm či 5 cm se přišroubuje přes rohy dlaždic do středu hlavy teleskopického terče a zajistí tak dlažbu proti odvanutí.

Jedná se o univerzální příslušenství pro všechny 3 základní série teleskopických terčů Buzon – DPH, BC i PB. Rozdíl najdeme pouze ve způsobu uchycení šroubu do hlavy terče.

U teleskopických terčů pod dlažbu DPH série je k tomu využita varianta mezerníku s označením DPH-TABS-POM-WR (tj. mezerníky o tloušťce 4,5 mm a výšce 17 mm), u které je střední část uzpůsobena právě k přichycení šroubu.

Nákres uchycení zajišťovacího disku Buzon U-Washer do mezerníku DPH série

U podstavců PB a BC série se šroub uchycuje do kolíku PB-KIT-1, který se vsazuje do středového otvoru v hlavě PB, resp. BC terče.

Nákres uchycení zajišťovacího disku Buzon U-Washer do kolíku PB-KIT-1

Se zajišťovací sadou WIND RESISTANT KIT lze tedy zajistit dlažbu jak pravoúhlou, tak i nepravoúhlou (s pomocí Buzon BC terčů).

Detailní nákresy a návody instalace naleznete na stránce produktu WIND RESITANT KIT (KIT-WR)

Použití disku ANTIWIND-WASHER pro zajištění dlažby na teleskopických terčích Buzon Použití disku U-WASHER pro zajištění dlažby na teleskopických terčích Buzon Ukázka použití zajišťovacího disku U-WASHER Nové barevné varianty disku U-WASHER (2019)